April jobbar hemifrån och gör en digital detox på samma gång!

Möt April, en av våra Sumos som jobbar hemifrån

I denna miniserie med ’En Inblick’-intervjuer tar vi ett snack med våra Sumos och diskuterar deras rutiner, favoritverktyg (både online och offline) samt bästa tips på hur man jobbar hemifrån effektivt!

I den här veckans ’En Inblick’-intervju chattar vi på Slack med April. Hon förklarar hur man kan begränsa sin tid framför skärmen även om man jobbar hemifrån.

Hej där, April!

Vi snackar med April via chattfunktionen i Slack. Hon föredrar att ta lite tid på sig och skriva ner svaren istället för ringa ett videosamtal, eftersom hon kör en digital detox. “Okej! Vi håller oss till traditionellt chattande den här gången.”

Casumo: “Hur har din digitala detox gått? Har du ersatt den tid du normalt spenderar framför datorn med någon annan aktivitet, som en ny träningsrutin?”

April: “Riktigt bra hittills! Och ja, istället för att scrolla igenom Instagram på morgonen före jag börjar jobba använder jag tiden till att stretcha ordentligt på min yogamatta. Efter jobbet tränar jag yoga eller pilates i en halvtimme till en timme, beroende på hur jag känner mig, istället för att slå på Netflix direkt.”

Casumo: “Kan du rekommendera någon app eller hemsida som är extra användbar då man jobbar hemifrån?”

April: “Inga specifika appar eller webbplatser, men jag har något kul att rekommendera till dem som brukar ringa videosamtal med många personer på samma gång. Det heter Google Meet Grid View och det är ett tillägg i Chrome, som du kan ladda ner för att se alla som deltar i samtalet samtidigt i ett rutnät. Det gör samtalen mycket roligare!”

Casumo: “Hur ser du till att ta tillräckligt med pauser från datorskärmen?”

April: “Jag ser till att lämna mitt skrivbord då jag tar min lunchpaus. Jag tror att det är viktigt att ha en “digitalfri” stund då man äter. Jag har dessutom en väldigt fin utsikt från mitt fönster, så jag brukar ta små pauser och titta ut en stund för att låta ögon vila lite från skärmen.”

Casumo: “Har du några tips på hur man arbetar hemifrån på bästa sätt, som du vill dela med dig av?“

April: “Jag tycker att det är väldigt viktigt att följa en rutin när man arbetar hemifrån. Jag gillar att börja dagen med att bädda sängen och dricka en kopp varmt vatten. Sedan stretchar jag för att väcka upp hela kroppen ordentligt och kicka igång dagen. Efter att jag klätt på mig, druckit mitt morgonkaffe och ätit frukost går jag igenom min to-do lista i tankarna medan jag borstar tänderna – sedan skriver jag ner allt på en post-it lapp som jag klistrar på mitt anteckningsblock. Jag stänger vanligtvis datorn runt klockan sex på kvällen och öppnar den inte förrän nästa morgon.

Där har ni min dagliga rutin. Nu när jag skrev ner alltihop upptäckte jag att det låter ganska tråkigt. Haha, hoppas att det är okej. Jag är i alla fall själv nöjd med min rutin.”

Casumo: “Det viktigaste är att du själv är nöjd! Alla borde ha en egen rutin som de känner sig bekväma med.”

Casumo: “Har du något favorithjälpmedel som gör det lättare att jobba på distans?”

April: “Mina katter och mitt goda kaffe.”

Casumo: “Läser du någon bok för tillfället?”

April: “Jag började precis läsa The infinite view av Ellen Tadd, som är klärvoajant. Hon är ganska spirituell men hennes syn på livet är väldigt inspirerande.”

Casumo: “Har du hittat någon ny hobby eller aktivitet som du kan göra inomhus? Något du kan rekommendera?”

April: “JA! Eftersom jag har kommit igång ordentligt med min digitala detox och spenderar mindre tid framför skärmen är jag fast besluten att lära mig spela gitarr – något som har stått på min önskelista i över två år nu!”

Casumo: “Oj fantastiskt. Tack April, vi hoppas att vi får höra dig spela gitarr inom kort och önskar dig lycka till med din digitala detox!”


Åldersgräns för spel: 18 år | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se