Spela ansvarsfullt
Live Chat

Integritetspolicy

INTRODUKTION  

Välkommen till Casumo Services Ltds integritetspolicy för tillhandahållande av våra tjänster (spel och / eller vadhållning) på casumo.com och / eller någon annan webbplats med en lokal landskod och / eller någon underwebbplats och / eller tillhörande domäner ( och / eller underdomäner) och alla relaterade programapplikationer (“Sida”, “Webbplats”), där Personlig Information som berör Dig behandlas.

Vi respekterar din integritet och vi åtar oss att skydda dina personuppgifter. Detta åtagande finns under hela livscykeln för de personuppgifter som du tillhandahåller oss via någon tjänst eller utformning på Casumo som använder personuppgifter, tills dessa uppgifter raderas. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med EU:s allmänna dataskyddslagstiftning (”GDPR”), (Förordning 2016/679) och den maltesiska dataskyddslagen (kapitel 586 i Maltas lagar) samt de olika kompletterande lagar som utfärdats under samma - ‘DPA’. 

Denna integritetspolicy kommer att informera dig om hur vi använder och skyddar dina personuppgifter. Denna policy omfattar bland annat:

  • Information om vem vi är och hur du kan kontakta oss;
  • Öppenhet om hur vi samlar in och använder dina personuppgifter, inklusive när och hur de delas och kategorier av mottagare; 
  • Information om hur vi skyddar dina personuppgifter;
  • Information om dina rättigheter, de val som finns tillgängliga för dig och hur vi kan underlätta utövandet av dina rättigheter och svara på dina frågor.

 

Denna integritetspolicy tillhandahålls i ett format som är uppdelat så att du kan klicka dig vidare till de specifika områden som anges nedan. 

 

1. VIKTIG INFORMATION OCH VEM VI ÄR

 

2. [UPPGIFTER OM DIG SOM VI KAN SAMLA IN]

 

3. [HUR DINA UPPGIFTER SAMLAS IN]

 

4. [HUR VI ANVÄNDER DIN PERSONLIGA INFORMATION]

 

5. [DELNING AV PERSONUPPGIFTER]

 

6. [INTERNATIONELL ÖVERFÖRING]

 

7. [UPPGIFTERNAS SÄKERHET]

 

8. [FÖRVARING AV UPPGIFTER]

 

9. [DINA LAGLIG RÄTTIGHETER]

 

10. [AUTOMATISK BEHANDLING - PROFILERING]

 

11. [FÖRÄNDRINGAR I INTEGRITETSPOLICYN OCH DIN SKYLDIGHET ATT INFORMERA OSS OM FÖRÄNDRINGAR]  

 

1. VIKTIG INFORMATION OCH VEM VI ÄR 

 

SYFTET MED DENNA INTEGRITETSPOLICY  

 

Denna integritetspolicy (“Sekretesspolicy” eller “Policy”) syftar till att ge dig information om hur Casumo Services Limited samlar in och behandlar dina personuppgifter, inklusive all den information du eventuellt uppger via denna webbplats https://www.casumo.com/sv (“Webbsidan” eller “Hemsidan”) när du registrerar dig med vårt registreringsformulär, skickar oss ett e-postmeddelande, ringer eller använder vår livechatt och all information vi kan samla in om dig för att förse dig med våra onlinespel- och vadhållningstjänster (våra “Tjänster”) vad gäller vår relation med dig som spelare.

  

Det är viktigt att du läser denna integritetspolicy tillsammans med övriga meddelanden om sekretess eller rättvis behandling, som vi kan utge vid specifika tillfällen när vi samlar in eller behandlar personuppgifter om dig, så att du är fullt medveten om hur och varför vi använder dina uppgifter. Denna integritetspolicy kompletterar övriga meddelanden och är inte avsedd att åsidosätta dem.

 

Denna Webbplats och våra Tjänster är inte utformade eller riktade till personer under 18 år när det gäller användningen av Tjänsterna (av ”Laglig ålder”). Om du inte har uppnått laglig ålder bör du inte använda Tjänsterna eller uppge någon personlig information till oss. 

 

REGISTERANSVARIG 

Denna integritetspolicy är utfärdad på uppdrag av Casumo Services Limited, som är registeransvarig ("Registeransvarig") och ansvarig för dina personuppgifter, kallas “Casumo”, “Företaget”, “vi”, “oss” eller “vår” i denna integritetspolicy. Casumo är ett företag som är registrerat enligt Maltas lagar och det är licensierat och regleras av Malta Gaming Authority med licensnummer Diarienummer 20Si2492

 

Den registeransvarige hör till Casumo Group (vilket innebär de företag som har Casumo Holdings PLC, CRN- C 63156 som sitt yttersta moderbolag). 

 

Casumo Group har inrättat ett Internt avtal om överföring av data som reglerar all överföring av personuppgifter inom företagen som ingår i Casumo Group. 

 

Företaget har utsett ett uppgiftsskyddsombud (data protection officer eller “DPO”) som är ansvarig för att övervaka frågor som gäller denna integritetspolicy. Om du har några frågor som rör denna integritetspolicy, inklusive eventuella förfrågningar om att utöva dina rättigheter, vänligen kontakta vår DPO med hjälp av informationen nedan.

 

KONTAKTUPPGIFTER  

Våra fullständiga uppgifter är:

Den juridiska enhetens fullständigt namn: Casumo Services Limited

Företagets organisationsnummer: C55663

E-postadress: hey@casumo.com 

Postadress: The Unicorn Centre, Triq Il-Uqija, Swieqi, SWQ 2335, Malta

Uppgiftsskyddsombud: dpo@casumo.com  

 

2. UPPGIFTER OM DIG SOM VI KAN SAMLA IN

Med personuppgifter eller personlig information avses all information om en person som kan användas till att identifiera en person direkt eller indirekt. Det inkluderar inte uppgifter där identiteten har döljts (anonyma uppgifter).

Vi kan samla in personuppgifter från dig på grund av juridiska skäl eller för att du har gett ditt samtycke till att göra det för ett specifikt syfte. Vi kan samla in, använda, lagra och överföra personuppgifter om dig i olika kategorier, som vi har grupperat på följande sätt:

  • Registreringsuppgifter inkluderar för- och efternamn, användarnamn eller liknande identifiering, födelsedatum, lokalt personnummer i de områden där det är tillåtet eller krävs enligt lag, kön, land.

 

Kontaktuppgifter inkluderar postadress, e-postadress och telefonnummer.

 

  • Uppgifter för identifiering och verifiering (För att bekämpa penningtvätt / För tillbörlig aktsamhet / För verifiering av identitet - KYC) inkluderar för- och efternamn, permanent adress och bevis på adress, födelsedatum, nationalitet, anställningshistorik och -information, negativ medierapportering, ekonomisk status och information (t.ex. kontoutdrag, inkomstkälla och förmögenhetskälla, skatteinformation), kontroll av person i politiskt utsatt ställning, sanktionskontroll, maskerade kreditkortsuppgifter, bevis på ägande av elektroniska plånböcker, såsom Neteller, Skrill, Paypal, Paysafe, KYC-dokumentation (t.ex. ID-kort, pass, elräkning, alla andra dokument som kan specificeras i sektoriella verkställighetsförfaranden som utfärdats av berörda tillsynsmyndigheter).

 

  • Uppgifter för ansvarsfullt spelande (Responsible Gambling - RG) inkluderar namn, efternamn, postnummer, e-post, telefonnummer, land, födelsedatum, lokalt personnummer i de områden där det är tillåtet eller krävs enligt lag, godkända transaktioner (insättningar och uttag), nekade transaktioner (insättningar och uttag), identifiering- och verifieringsuppgifter, uppgifter om självexkludering.

 

  • Uppgifter om självexkludering inkluderar de uppgifter som berör dig och din självexkludering såsom dina registrerings- och kontaktuppgifter och dina självexkluderingssuppgifter såsom anledning, start- och slutdatum, användning av självexkluderingsverktyg såsom exkludering, tidsgräns, förlustgräns, insättningsgräns, spenderingsgräns, verklighetskontroll.

 

  • Finansiella uppgifter inkluderar betalkortsinformation och bankkontouppgifter.

 

  • Uppgifter om transaktioner och användning inkluderar information som genereras då du använder våra Tjänster (t.ex. genom att spela spel) och inkluderar betalningar till och från dig (insättningar, uttag, misslyckade insättningar och omvända uttag) och annan information om Tjänster du har köpt från oss (såsom vadhållning, satsningar (riktiga- eller bonuspengar), vinster), datum och tid för transaktioner, kontosaldon (bonus eller riktiga), använda bonusar (konvertering och förverkande), bonusomsättning, bonusbalans, använda kanaler, spelade transaktionsspel, språk, land, kontosaldon.

 

  • Inloggningsuppgifter inkluderar internetprotokoll (IP) -adress, dina inloggningar (första inloggning, senaste inloggning, senaste misslyckad inloggning), inloggningarnas varaktighet, webbläsarens typ och version, tidszonsinställning och plats, modeller och versioner av webbläsarens insticksprogram, operativsystem och plattform och annan teknik på de enheter du använder för att få tillgång till våra Tjänster. 

 

  • Profiluppgifter inkluderar interna anteckningar på ditt konto, intressen och preferenser.

 

  • Uppgifter om marknadsföringskommunikation inkluderar dina preferenser för att ta emot marknadsföring från oss (markera/avmarkera).

 

  • Andra uppgifter om kommunikation som uppgetts av dig i samband med kommunikation med oss (via inspelade samtal, chatt, e-postmeddelanden eller SMS) som kan innehålla olika uppgifter såsom dina avsikter, intressen, klagomål, preferenser, samt intern kommunikation och anteckningar.

 

  • Analysdata inkluderar olika uppgifter som inlämnats av dig i samband med din användning av vår Webbplats och våra Tjänster såsom spelar-ID, språk, plats, webbläsardata, använda kampanjer, använda kanaler, enhet, betalningsleverantör, uppgifter om transaktioner och användning och vid förvärvsanalyser online, besökta sidor, klickade vykort, skrolldjup. Viss information samlas in med hjälp av cookies och / eller liknande spårningsteknik.

 

Vi samlar inte in några Särskilda kategorier av Personuppgifter om dig (detta inkluderar information om din ras eller etnicitet, religiösa eller filosofiska övertygelser, sexliv eller sexuell läggning, politiska åsikter, medlemskap i fackförening, information om din hälsa samt genetiska och biometriska uppgifter). Det kan dock finnas tillfällen när du frivilligt kan välja att lämna ut information som denna till oss, till exempel när du pratar med våra Ambassadörer eller Specialister för Ansvarsfullt spelande, och dessa chattkonversationer och e-postmeddelanden ansluts till ditt konto hos oss. Om du har ett hälsotillstånd som påverkar din förmåga att kontrollera ditt spelbeteende och du väljer att förse oss med dokumentation för att stödja detta, kommer vi att notera att du har ett hälsotillstånd men radera den dokumentation du tillhandahåller oss. Om du uppger information om ett hälsotillstånd som vi anser att kan påverka din förmåga att fatta rationella beslut kring ditt spelande, kan vi ta beslutet att blockera dig från våra tjänster för din egen säkerhet.

 

3. HUR DINA UPPGIFTER SAMLAS IN 

 

Vi samlar in dina personuppgifter på olika sätt, inklusive:

 

  • Direkta interaktioner - du kan ange dina kontaktuppgifter samt uppgifter för registrering, identitet och verifiering, marknadsföring och kommunikation och finansiell information genom att fylla i formulär eller genom att vara i kontakt med oss via telefon, e-post eller på annat sätt, när du kontaktar oss för att tillhandahålla våra tjänster.

 

  • Tredje part och offentligt tillgängliga källor - Vi kan kombinera den information vi samlar in från dig med information som vi får om dig från andra källor, såsom offentliga databaser, leverantörer av demografisk information och andra tredje parter. På grund av lagstadgade krav samlar vi in din kundinformation (KYC) från specialiserade tredje parter. Sådan information samlas endast in när det är nödvändigt av rimliga skäl för organisationens aktiviteter. 

 

  • Automatiserad teknik eller interaktion - Vi och våra tredjepartsleverantörer kan samla in information automatiskt från din enhet på olika sätt, inklusive:

 

  1. Genom din webbläsare eller enhet: Viss information samlas in av de flesta webbläsare eller automatiskt via din enhet, till exempel din IP, enhetstyp, språk och den typ av webbläsare som du använder.
  2. Genom din användning av en app: När du laddar ner och använder våra appar kan vi spåra och samla in uppgifter om appanvändning, till exempel datum och tid då appen på din enhet är i kontakt med våra Servrar och vilken information och vilka filer som har laddats ner till appen.

 

OM DU MISSLYCKAS MED ATT UPPGE PERSONUPPGIFTER  

Om vi behöver samla in personuppgifter enligt lag eller enligt villkoren i ett avtal som vi har med dig och du inte uppger dessa uppgifter enligt begäran, kan vi eventuellt inte kan fullfölja det kontrakt vi har eller försöker ingå med dig (till exempel för att ge dig information relaterad till din förfrågan).

 

4. HUR VI ANVÄNDER DIN PERSONLIGA INFORMATION

Vi kommer endast att använda dina personuppgifter när lagen tillåter det. Oftast använder vi dina personuppgifter under följande omständigheter:

  • För att behandla din registrering, upprätta och ta hand om ditt konto (inklusive kontroller som görs för att verifiera din ålder och skydda dig mot bedrägerier); 
  • För att tillhandahålla och driva Tjänster (t.ex. för spel / vadhållning och för att behandla betalning);
  • För att kommunicera med dig och informera dig om våra senaste uppdateringar av våra Tjänster och specialerbjudanden;
  • Av juridiska och regleringsmässiga skäl, för att uppfylla våra juridiska skyldigheter och licensvillkor, såsom penningtvätt och ansvarsfullt spelande; inklusive i syfte att fastställa din inkomst- eller finansieringskälla, eller vid krav av andra statliga myndigheter, eller för att svara på en stämning eller liknande rättslig process eller svara på en myndighets begäran;
  • För att tillhandahålla, underhålla, förbättra och anpassa våra Tjänster och analysera hur kunder använder våra Tjänster och vår Webbplats;
  • För att känna till dina preferenser och försöka försäkra oss om att innehållet på vår webbplats presenteras på det mest effektiva sättet för dig och din dator eller mobila enhet;
  • För att marknadsföra våra Tjänster (se mer nedan under “Marknadsföring”), såväl som för att tillhandahålla annonser, inklusive beteendebaserad annonsering;
  • För att kommunicera med dig och att behandla eventuella förfrågningar från dig om att utöva dina juridiska rättigheter;
  • För att identifiera och verifiera din åtkomst till vissa funktioner i Tjänsterna;
  • För att upptäcka och förhindra bedrägeri och olaglig aktivitet och all annan typ av aktivitet som kan äventyra eller negativt påverka Tjänsternas integritet, inklusive genom att identifiera risker förknippade med din aktivitet på våra Tjänster;
  • För att undersöka brott mot vår policy och våra Regler och Villkor samt för att genomdriva vår policy och våra Regler och Villkor; och 
  • För att undersöka och lösa tvister i samband med din användning av Tjänsterna.

Generellt förlitar vi oss inte på samtycke som en rättslig grund för att behandla dina personuppgifter på annat sätt än i samband med att skicka kommunikation för direktmarknadsföring till dig via e-post, sms eller per post. Du har rätt att när som helst dra tillbaka ditt samtycke till marknadsföring genom att antingen avregistrera dig från vår e-postlista eller genom att kontakta vår DPO.

SYFTE FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Nedan följer en beskrivning, i ett tabellformat, av alla sätt vi använder dina personuppgifter på, och vilken av de rättsliga grunder vi litar på för att göra det. Vi har också identifierat vilka våra legitima intressen är där det är lämpligt. 

 

Notera att vi kan behandla dina personuppgifter för mer än en laglig grund, beroende på det specifika syftet till att vi använder dina uppgifter. Vänligen kontakta oss om du behöver information om den specifika rättsliga grunden som vi förlitar oss på för att behandla dina personuppgifter, där mer än en grund anges i tabellen nedan. 

 

Syfte / aktivitet

Typ av data

Laglig grund för behandling inklusive grund för legitimt intresse

Att registrera dig som en ny spelare, identifiera dig och verifiera dig när du öppnar ditt Konto, så att du kan delta i spel.

(a) Registreringsuppgifter

(b) Kontaktuppgifter 

(c) Inloggningsuppgifter

Genomförande av ett kontrakt med dig

Att låta dig delta i spel.

(a) Uppgifter om transaktioner och användning

Genomförande av ett kontrakt med dig

Att behandla och hantera transaktioner

(a) Finansiella uppgifter

(b) Uppgifter om transaktioner och användning

Genomförande av ett kontrakt med dig

Att hantera vår relation med dig, för att ge dig tillgång till våra tjänster.

(a) Registreringsuppgifter

(b) Kontaktuppgifter 

(c) Profiluppgifter

(d) Andra uppgifter om kommunikation

(e) Uppgifter om transaktioner och användning

(f) Uppgifter om självexkludering 



(a) Genomförande av ett kontrakt med dig

(b) Uppfylla lagliga skyldigheter

Att bekämpa penningtvätt, finansiering av terrorism och tillbörlig aktsamhet

(a) Registreringsuppgifter

(b) Kontaktuppgifter 

(c) Uppgifter för identifiering och verifiering

(e) Uppgifter om transaktioner och användning

Nödvändigt för att uppfylla lagliga skyldigheter

Att fastställa och undersöka beteenden som väcker misstanke, för att skydda vår verksamhet från risker och bedrägerier

(a) Registreringsuppgifter

(b) Kontaktuppgifter 

(c) Uppgifter för identifiering och verifiering

(d) Inloggningsuppgifter

(e) Finansiella uppgifter

(f) Andra uppgifter om kommunikation 

Legitima intressen (upptäcka och förebygga bedrägeri)

Identifiering och utredning av spelaktivitet för ansvarsfullt spelande

  1. Uppgifter för ansvarsfullt spelande
  2. Uppgifter om självexkludering 
  3. Andra uppgifter om kommunikation

Nödvändigt för att uppfylla lagliga skyldigheter

Profilering för ansvarsfullt spelande

(a) Uppgifter för ansvarsfullt spelande

(b) Uppgifter om självexkludering 

(c) Andra uppgifter om kommunikation

Nödvändigt för att uppfylla lagliga skyldigheter

Att säkerställa att självexkluderade spelare på Casumo eller något annat varumärke / företag inom Casumo Group är självexkluderade på vederbörligt sätt och inte har tillgång till våra Tjänster.

  1. Uppgifter om självexkludering 

Nödvändigt för att uppfylla lagliga skyldigheter

Direkt marknadsföring av våra egna Tjänster inklusive bonusar, nyheter och kampanjer.

  1. Kontaktuppgifter
  2. Uppgifter om marknadsföringskommunikation
  1. Legitima intressen (för att marknadsföra våra egna tjänster och utveckla vår verksamhet)
  2. Samtycke 

Direkt marknadsföring av produkter och Tjänster inklusive kampanjer av något annat varumärke / företag inom Casumo Group.

  1. Kontaktuppgifter
  2. Uppgifter om marknadsföringskommunikation

Samtycke

Marknadsföring via sociala medier 

  1. Kontaktuppgifter
  1. Legitima intressen (för att marknadsföra våra egna tjänster och utveckla vår verksamhet)
  2. Samtycke

Kundsegmentering för skräddarsydda erbjudanden och bonusar som skickas via direktmarknadsföring.

  1. Registreringsuppgifter
  2. Uppgifter om transaktioner och användning

Legitima intressen (för att marknadsföra våra egna tjänster och utveckla vår verksamhet och förbättra vår relation med dig genom anpassade erbjudanden)

För att administrera och skydda vår verksamhet och denna portal (inklusive felsökning, dataanalys, testning, systemunderhåll, support, rapportering och tillhandahållande data)

(a) Registreringsuppgifter

(b) Kontaktuppgifter

(c) Analysdata

(a) Nödvändigt för våra legitima intressen (för att driva vår verksamhet, tillhandahållande av administration och IT-tjänster, nätverkssäkerhet, för att förhindra bedrägerier och i samband med en omorganisation i företaget eller omstrukturering i gruppen)

(b) Nödvändigt för att uppfylla lagliga skyldigheter

 

MARKNADSFÖRING

Vi kan använda dina personuppgifter, till exempel din e-postadress och ditt telefonnummer, själva eller genom att använda våra underleverantörer från en tredje part för att förse dig med reklammaterial (inklusive nyheter och bonusar) avseende våra Tjänster såväl som produkter, tjänster och kampanjer som avser andra företag inom Casumo Group, som vi tror att kan intressera dig.

Vi kommer att använda dina personuppgifter med syfte att förse dig med reklammaterial enbart då vi har ett berättigat intresse att göra det, eller om vi har fått ditt godkännande samtycke.

När vi förlitar oss på legitima intressen kommer Casumo att ge dig möjligheten att motsätta dig denna typ av direkt marknadsföring när du registrerar dig på vår Webbplats.

När vi förlitar oss på ditt samtycke, kan du välja att ge ditt samtycke när du registrerar dig på vår Webbplats. 

I båda fallen kan du när som helst enkelt välja att inte längre ta emot direktmarknadsföring, genom att:

  • aktivera relevant länk i slutet av ett e-postmeddelande, eller
  • kontakta oss, eller
  • ändra dina Inställningar i din profil.

Vid vissa typer av marknadsföring på sociala medier kan du kontrollera vilken typ av reklam- eller sociala kampanjer du vill ta emot genom inställningarna som erbjuds av respektive utomstående parters plattformar (t.ex. Facebook). 

Om du laddar ner vår mobilapplikation till din enhet från Apple AppStore eller Google Play kan du förhindra aviseringar endast genom att förändra inställningarna på själva enheten.

SPÅRNINGSTEKNIK HOS TREDJE PARTER  

När du besöker eller använder våra Tjänster (till exempel när du besöker vår webbplats) använder vi (och tillåter tredje parter att använda) cookies, pixlar och annan teknik (“spårningstekniker”).

Spårningstekniker tillåter oss att automatiskt samla in information om dig och ditt beteende online, liksom din enhet (till exempel din dator eller mobila enhet), för olika ändamål, till exempel för att förbättra navigeringen på våra tjänster, förbättra våra Tjänsters prestanda och anpassa din upplevelse på våra Tjänster. Vi använder också denna information för att samla in statistik om användningen av våra Tjänster, utföra analyser, erbjuda innehåll som är skräddarsytt för dina intressen och administrera tjänster till våra användare och spelare.

För mer information om vad spårningstekniker / cookies är, vilka cookies vi använder, hur och varför vi använder cookies och hur du kan kontrollera vilka cookies som tillämpas, vänligen läs vår policy för cookies.

ÄNDRING AV SYFTE  

Vi kommer endast att använda dina personuppgifter för det ändamål som de ursprungligen samlades in, såvida vi inte anser att vi behöver använda dem till ett annat syfte av en rimlig anledning, och den anledningen är kompatibel med det ursprungliga syftet. Om du vill få en förklaring till hur bearbetningen för det nya ändamålet är kompatibel med det ursprungliga syftet, vänligen kontakta vår DPO.

 

Om vi behöver använda dina personuppgifter för ett orelaterat syfte kommer vi att meddela dig om detta och förklara den rättsliga grund som gör det möjligt för oss att göra det.

 

Observera att vi kan behandla dina personuppgifter utan din vetskap eller ditt samtycke, i enlighet med ovanstående regler, där detta krävs eller tillåts enligt lag.

 

5. DELNING AV PERSONUPPGIFTER

Vi hyr, säljer eller delar inte dina personuppgifter med någon tredje part (”Mottagare”), förutom dem som beskrivs i denna Integritetspolicy. Den personliga informationen kommer endast att lämnas ut till Mottagarna i den utsträckning som krävs för det specifika ändamålet, enligt de villkor som anges i denna Integritetspolicy. 

Vi kan behöva dela dina personuppgifter med följande kategorier av Mottagare: 

  • Professionella rådgivare inklusive advokater, bankirer, revisorer och försäkringsbolag baserade i Malta, som tillhandahåller konsult-, bank-, juridik-, försäkrings- och bokföringstjänster. 

  • Alla tjänsteleverantörer som kan ha tillgång till dina personuppgifter för att leverera supporttjänster till oss, till exempel leverantörer av IT-tjänster, betaltjänstleverantörer, spelleverantörer i syfte att tillhandahålla spel, AML-leverantörer som tillhandahåller och / eller behandlar viss information för att uppfylla våra skyldigheter att bekämpa penningtvätt, leverantörer av analytiska tjänster, tjänsteleverantörer som möjliggör teknisk kommunikation med dig (via e-post, chatt, SMS, telefon), leverantörer av marknadsföringstjänster, leverantörer av datavärdtjänster, leverantörer av tjänster för Webbplatsens prestanda och säkerhetssystem.   

  • Företag inom Casumo Group. Vi kan lämna ut personuppgifter till andra företag inom Casumo Group i enlighet med vårt interna avtal om överföring av data.

  • Tredje parter, till vilka vi kan välja att sälja, överföra eller slå samman delar av vår verksamhet eller våra tillgångar. Alternativt kan vi försöka förvärva andra företag eller gå samman med dem. Om en förändring sker i vår verksamhet kan de nya ägarna använda dina personuppgifter på samma sätt som anges i denna Integritetspolicy.

Vi kräver att alla tredje parter som agerar som registerförare till Casumo respekterar dina personuppgifters säkerhet och behandlar dem i enlighet med lagen. Vi tillåter inte våra utomstående tjänsteföretag att använda dina personuppgifter för sina egna syften och tillåter dem endast att behandla dina personuppgifter för specifika ändamål och i enlighet med våra instruktioner.

När det krävs enligt lag kan dina personuppgifter lämnas ut till en behörig statlig myndighet, tillsynsmyndighet, myndighet inom idrott eller verkställande myndighet. Dina personuppgifter kan även förmedlas till tillsynsmyndigheter eller idrottsorgan i samband med övervakning av integritet eller tillämpning av reglerna för sport eller ett spel och / eller förebyggande och upptäckt av brott och där företaget anser att det finns rimliga skäl att misstänka att du kan vara inblandad i överträdelse av dessa regler eller lagar, vid kännedom om brott mot denna typ regler eller lagar eller när något annat hot utgörs mot integriteten för den relevanta sporten eller det relevanta spelet. Dessa organ kan sedan använda din personliga information för att undersöka och vidta åtgärder mot eventuella överträdelser, i enlighet med deras förfaranden.

 

6. INTERNATIONELL ÖVERFÖRING  

När det är möjligt förvarar Casumo din information inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (“EES”). Det kan dock vara nödvändigt för tillhandahållandet av tjänster, och i den utsträckning som krävs för ett specifikt ändamål som anges i denna integritetspolicy, att överföra dina personuppgifter till länder utanför EES. Dataskyddet och andra lagar i dessa länder är inte nödvändigtvis lika omfattande som inom EES.

Om dina personuppgifter överförs utanför EES gör vi vårt yttersta för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas enligt avtal (t.ex. genom att använda standardavtalsklausuler (“SCC”) som godkänts av Europeiska kommissionen för överföring av uppgifter) eller andra medel (såsom att se till att Europeiska kommissionens beslut fastställer att denna typ av jurisdiktioner erbjuder ett tillräckligt skydd).

 

7. UPPGIFTERNAS SÄKERHET 

Vi har infört ändamålsenliga säkerhetsåtgärder för att förhindra att dina personuppgifter av misstag går förlorade, används eller nås på ett obehörigt sätt, ändras eller lämnas ut. Vi begränsar dessutom åtkomsten till dina personuppgifter till de anställda, agenturer, entreprenörer och andra tredje parter som har tillgång till dem endast på grund av affärsbehov. De kommer endast att behandla dina personuppgifter enligt våra instruktioner och de omfattas av sekretess.

 

Vi har infört förfaranden för att hantera alla misstänkta personuppgiftsbrott och kommer att meddela dig och alla berörda tillsynsmyndigheter om överträdelser, när vi enligt lag är skyldiga att göra det.

 

8. FÖRVARING AV UPPGIFTER

HUR LÄNGE KOMMER MINA PERSONUPPGIFTER ATT ANVÄNDAS? 

Vi kommer endast att förvara dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla de syften vi samlat in dem för, inklusive för att uppfylla lagliga krav eller rapporteringskrav.

 

För att avgöra den nödvändiga förvaringstiden för personuppgifter beaktar vi personuppgifternas mängd, art och känslighet, den potentiella risken för skada från obehörig användning eller utlämnande av dina personuppgifter, syftet till att vi behandlar dina personuppgifter och om vi kan uppnå dessa syften på andra sätt, och tillämpliga lagstadgade krav.

 

Detaljer om förvaringstiderna för olika aspekter av dina personuppgifter finns i vår Policy för Förvaring av Uppgifter, som du kan begära från oss genom att kontakta vår DPO. 

 

När dina personuppgifter inte längre krävs av oss kommer vi antingen att radera eller anonymisera personuppgifterna i fråga.

 

9. DINA LAGLIGA RÄTTIGHETER 

Under vissa omständigheter har du följande rättigheter gällande dina personuppgifter, enligt uppgiftsskyddslagar. Du har rätt till att:



Begära tillgång till dina personuppgifter (allmänt känt som en ”begäran om tillgång till uppgifter”). Detta innebär att du kan få en kopia av de personuppgifter som vi har om dig och kontrollera att vi behandlar dem på ett lagligt sätt.   

 

Begära korrigering av de personuppgifter som vi har om dig. Detta innebär att eventuella ofullständiga eller felaktiga uppgifter som vi har om dig kan korrigeras, men vi kan behöva verifiera att de nya uppgifterna du anger är korrekta. 

 

Begära radering av dina personuppgifter. Detta innebär att du kan be oss ta bort eller radera personuppgifter, om det inte finns någon god anledning till att vi fortsätter att behandla dem. Du har även rätt att be oss ta bort eller radera dina personuppgifter om du framgångsrikt har använt din rätt att göra invändningar mot behandling av uppgifter (se nedan), om vi kan ha behandlat din information olagligt eller om vi måste radera dina personuppgifter för att tillämpa någon lokal lag. Observera dock att vi inte alltid kan uppfylla din begäran om radering av specifika juridiska skäl som kommer att meddelas till dig i tillämpliga fall, vid tidpunkten för din begäran.

 

Motsätta dig behandling av dina personuppgifter då vi förlitar oss på ett legitimt intresse (eller en tredje parts legitima intresse) och det finns någon specifik anledning till att du vill motsätta dig behandling av dina uppgifter på grund av detta, eftersom du anser att det påverkar dina grundläggande rättigheter och friheter.

 

Du har även rätt att invända om vi behandlar dina personuppgifter för direktmarknadsföring. I vissa fall kan vi påvisa avgörande och berättigade skäl för att behandla din information, som åsidosätter dina rättigheter och friheter.

 

Begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter. Detta innebär att du kan be oss att avbryta behandlingen av dina personuppgifter i följande scenarier: (a) om du vill att vi ska fastställa uppgifternas riktighet; (b) om vår användning av uppgifterna är olaglig men du inte vill att vi ska radera dem; (c) om du önskar att vi förvarar uppgifterna även om vi inte längre behöver dem, eftersom du behöver dem för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk; eller (d) om du har motsatt dig användningen av dina uppgifter, men vi måste verifiera om vi har övergripande legitima skäl till att använda dem.

 

Begära överföring av dina personuppgifter till dig själv eller till en tredje part. Vi kommer att tillhandahålla dig, eller en tredje part du har valt, dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt, maskinläsbart format. Observera att denna rättighet endast gäller automatiserad information som du ursprungligen har gett ditt samtycke till oss att använda, eller när vi har använt informationen för att utföra ett avtal med dig.

 

Dra tillbaka ditt samtycke när som helst, när vi förlitar oss på samtycke för att behandla dina personuppgifter. Detta kommer dock inte att påverka lagenligheten av någon typ behandling som utförts innan du har dragit tillbaka ditt samtycke. Om du drar tillbaka ditt samtycke kan vi eventuellt inte tillhandahålla vissa produkter eller tjänster till dig. Vi kommer att informera dig om så är fallet när du återkallar ditt samtycke.

 

VAD VI KAN BEHÖVA FRÅN DIG  

Vi kan behöva begära specifik information från dig för att hjälpa oss bekräfta din identitet och säkerställa din rätt att få tillgång till dina personuppgifter (eller att utöva någon av dina andra rättigheter). Detta är en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att personuppgifter inte lämnas ut till någon person som inte har rätt att ta emot dem. Vi kan även kontakta dig för att be dig om ytterligare information om din begäran, för att påskynda vårt svar. 

 

TIDSGRÄNS FÖR SVAR  

Vi försöker svara på alla legitima förfrågningar inom en månad. Ibland kan det ta längre tid än en månad om din begäran är särskilt komplex eller om du har gjort ett antal förfrågningar. I det här fallet kommer vi att meddela dig om detta och ge dig en uppdatering.

 

RÄTTEN ATT FRAMFÖRA KLAGOMÅL

Du har rätt att när som helst framföra ett klagomål till den maltesiska tillsynsmyndigheten för dataskyddsfrågor, Information and Data Protection Commissioner Office (IDPC). Vi skulle dock uppskatta möjligheten att hantera ditt ärende innan du kontaktar IDPC, så kontakta vänligen oss i första hand. Nedan följer kontaktuppgifterna för IDPC:

Adress: Level 2, Airways House, High Street, Sliema

E-post: idpc.info@idpc.org.mt

Webbplats: https://idpc.org.mt/en/Pages/contact/complaints.aspx

Telefonnummer: 2328 7100

 

10. AUTOMATISK BEHANDLING - PROFILERING

AUTOMATISK BEHANDLING FÖR ANSVARSFULLT SPELANDE

Casumo är enligt gällande lagar och licensvillkor lagligt skyldiga att övervaka sina spelare för att identifiera personer som kan uppleva, eller riskerar att utveckla, problem med sitt spel och vara i kontakt med dem för att erbjuda hjälp eller support. För detta ändamål, och för att uppfylla denna skyldighet, har Casumo genom att använda tidigare uppgifter som beskriver spelarnas beteende, i synnerhet vissa Uppgifter om ansvarsfullt spelande, Uppgifter om transaktioner och användning och Andra uppgifter om kommunikation (med särskilt fokus på den stämning som framkommer i meddelanden) fastställt regler om vem som sannolikt kan drabbas av spelberoende, för att sedan vidta relevanta åtgärder.

Beslut som är baserade på denna prognos fattas inte automatiskt utan mänskligt ingripande.

AUTOMATISK BEHANDLING MED SYFTE ATT BEKÄMPA PENNINGTVÄTT

Casumo är enligt gällande lagar och licensvillkor juridiskt skyldiga att övervaka sina spelare för att identifiera aktiviteter som potentiellt väcker misstanke, för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism (AML / CFT). Baserat på uppgifter som beskriver spelarnas beteende, särskilt Uppgifter om transaktioner och användning, kan algoritmen känna igen en riskprofil.

Beslut som är baserade på denna prognos fattas inte automatiskt, utan kräver mänskligt ingripande.

 

AUTOMATISK BEHANDLING FÖR SEGMENTERING FÖR DIREKTMARKNADSFÖRING

Med hjälp av dina Uppgifter för transaktioner och användning, vissa Registreringsuppgifter som kön, land, födelsedatum och Din övergripande interaktion med våra tjänster, analyserar och etablerar vi olika segment av kunder / spelare. Dessa segment behandlas sedan manuellt för att säkerställa att vi kan förse våra spelare med lämpliga erbjudanden och bonusar. Dessa beslut fattas inte automatiskt utan mänsklig inblandning. Processen baseras på Casumos legitima intresse, för att tillhandahålla en skräddarsydd och högkvalitativ upplevelse för spelarna. Du kan motsätta dig denna behandling genom att kontakta oss eller ändra dina preferenser på ditt konto.

 

11. FÖRÄNDRINGAR I INTEGRITETSPOLICYN OCH DIN SKYLDIGHET ATT INFORMERA OSS OM FÖRÄNDRINGAR

Denna version uppdaterades senast den 19 de Januari 2021 och äldre versioner kan erhållas genom att kontakta oss.

 

Det är viktigt att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och aktuella. Vänligen informera oss om dina personuppgifter ändras så länge din relation med oss varar. 


Uppdaterad: 19 de Januari 2021